Audi slutter 2020 med det mest succesfulde kvartal i virksomhedens historie

AUDI AG sluttede 2020 med det mest succesfulde kvartal i virksomhedens historie opgjort i leverede biler. I årets sidste 3 måneder leverede virksomheden således 505.583 biler til sine kunder - mere end en halv million i et kvartal for første gang nogensinde. I et udfordrende år, præget globalt af restriktioner på grund af coronavirus-pandemien, leverede Audi i alt 1.692.773 biler, et fald på 8,3% sammenlignet med det foregående år. I Kina satte selskabet dog ny rekord med i alt 727.358 leverede biler (+5,4%).

"I midten af sidste år kom vi takket være en meget stærk international holdindsats ud af den første Corona-bølge med god fart på. Efter et stærkt tredje kvartal førte dette også til en vellykket sidste spurt i 2020," siger Hildegard Wortmann, øverst ansvarlig for Salg og Marketing hos AUDI AG. "Den globale situation er fortsat udfordrende. Ikke desto mindre har vi for 2021 sat os ambitiøse mål, vi vil fortsætte væksten og se fremtiden med optimisme."

Gennem udvidelsen af digitale salgs- og servicetilbud har Audi reageret fleksibelt og succesfuldt på de udfordringer, som corona pandemien har bragt med sig. Den igangværende digitalisering af salg og erfaringerne fra den første bølge af coronavirus i foråret har bidraget kraftigt til, at Audi slutter 2020 med det mest succesfulde kvartal i virksomhedens historie.

AUDI AG fortsætter sin transformation til leverandør af bæredygtig premium mobilitet og er langt den største producent af elbiler blandt de tre tyske premium mærker. Den succesfulde Audi e-tron model (herunder Audi e-tron Sportback) oplevede en betydelig stigning i efterspørgslen sidste år med en vækst på 79,5 procent (47.324 biler) sammenlignet med det foregående år. Audi e-tron er den bedst sælgende elbil i verden fra de tyske premium-producenter. I Norge er det endda den bedst sælgende model overhovedet. I Tyskland fordoblede Audi e-tron (herunder Audi e-tron Sportback) sin volumen i sidste kvartal af året sammenlignet med året før.

Med hensyn til andre modeller i porteføljen har Audi især øget leverancer af Audi Q3 (+18.1% i forhold til det foregående år) og Audi A6 (+11.8%). De højtydende modeller fra Audi Sport var også ekstremt populære hos kunderne: Over 29.300 leverede biler i 2020 er også ny rekord og en klar stigning på 16,1% i forhold til året før.

Læs hele pressemeddelelsen på Audi MediaCenter


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk