Award til Audis Dakar-racer

Audi Sport har vundet ”Racecar Powertrain of the Year Award 2022” med den innovative Audi RS Q e-tron. Det giver ekstra motivation til Team Audi Sport kort før holdets anden deltagelse ved Dakar Rally (31. december 2022 til 15. januar 2023). Prisen er en af de vigtigste, der bliver tildelt i motorsportsbranchen.

Efter 2 års tvunget pause på grund af corona er der nu for første gang igen blevet afholdt World Motorsport Symposium i London arrangeret af fagmagasinet Race Tech. Her mødes eksperter fra hele verden og udveksler erfaringer omkring de nyeste trends inden for motorsport. Samtidig præmieres de vigtigste tekniske udviklinger af en ekspertjury. Og her vandt Audi RS Q e-tron i kategorien ”Racecar Powertrain of the Year”. De andre nominerede var Mercedes (Formel E), Toyota (Le Mans Hypercar) og Swindon (BTCC-touringcar).

”At vinde denne award og modtage den på vegne af Audi Sport i London var en følelsesladet og helt speciel oplevelse”, siger Stefan Dreyer, der som udviklingschef for Audi Sport racing er ansvarlig for udviklingen af det innovative drivlinjekoncept til Audi RS Q e-tron. ”Hele teamet kan være stolte af denne award. Historien fra skabelsen af energiomformerkonceptet under udviklingsmøderne og hen til realiseringen i Dakar-bilen vil jeg aldrig glemme. Modet, fokusset, udholdenheden, men især identifikationen med dette koncept har givet bonus.”

Med Audi RS Q e-tron har Audi endnu en gang skrevet historie med teknisk innovation inden for motorsporten. Under den første deltagelse ved Dakar Rally vandt Audi Sport i januar måned fire etapesejre. Og i marts måned vandt Stéphane Peterhansel og Edouard Boulanger løbet Abu Dhabi Desert Challenge. Det var den første sejr med en prototype ved et langdistance-rallyløb.

Audi RS Q e-tron er udstyret med en elektriske drivlinje med energiomformer. Den består af en forbrændingsmotor og en generator samt et højvoltsbatteri og to elmotorer på for- og bagakslen. I 2023 vil Audi i forbindelse med Dakar Rally desuden for første gang anvende bæredygtigt brændstof, som fjerner over 60 % af CO2-emissionerne.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk